Warmtepomp

Met een warmtepomp kunt u op een duurzame manier uw woning en tapwater verwarmen. 

Een investering in een warmtepomp kan in ongeveer tien jaar terugverdiend worden.  Daarna zijn de kosten beduidend lager dan de kosten van een gasgestookte verwarming. Door aanvullend te isoleren en elektra op te wekken met zonnepanelen kunt u uw kosten nog verder verlagen of zelfs tot nul terugbrengen. Ook voor het milieu is dat natuurlijk voordelig. Profiteer in 2018 van de subsidie die voor vele soorten warmtepompen wordt verstrekt.

Op http://www.liveheatpump.be/ vindt u over deze manier van verwarmen veel informatie. Daar kunt u online en live via een meetsysteem de warmteopbrengst van een warmtepomp zien. Deze zijn geplaatst in verschillende woningen door het hele land heen (elke plek met een ander klimaat) gedurende vijf jaar.

Wij hebben jarenlang ervaring met het plaatsen van warmtepompen. Er zijn verschillende soorten in kwaliteit, maat en uitvoering op de markt. Wij kunnen u advies geven wat voor soort warmtepomp geschikt is voor uw woning en uw budget. 

 Wij leggen ook hybride systemen aan. In dat geval houdt u uw de gasketel en wordt daar een warmtepomp naast geplaatst. U kunt ook een kleinere warmtepomp laten installeren als u het systeem combineert met een hout-CV-kachel of Pellet-kachel (kleine houten korreltjes).

Bij het volledig verwarmen via de warmtepomp wordt een een boiler voor het warme tapwater geplaatst. 

Wij kunnen ook flexibele buffervaten voor u plaatsen die wij zelf vervaardigen van EPDM rubber. Dit is vooral handig als het buffervat niet makkelijk geplaatst kan worden. Voor meer info: www.flexibelebuffervaten.nl

 Neem contact op voor gratis en vrijblijvend advies.

 
nav5ai
NAV5ai

NAV5ai warmtepomp, verwarming, tapwater, koeling. Zonder buitenunit.

Enzavu heeft de kleinste lucht-water warmtepomp type NAV5Ai voor binnenopstelling. Als vervanging voor de CV ketel of als hydride naast de CV ketel. Een warmtepomp heeft de afmetingen heeft van een CV-ketel wordt eenvoudig met twee kanalen naar buiten aangesloten.

Dit voorkomt een buiten-unit en daar mee geluid, esthetische afwerkingen en installatiewerkzaamheden.

 • lucht-water warmtepomp met inverter technology
 • Functie verwarming-tapwater-koeling
 • Capaciteit warmtepomp 5 kW (A7/W35) 3,6 kW (A-7/W35)
 • Bij -7 buiten totaal afgegeven vermogen (met backUp E Heater 2,5 kW) 6,1 kW
 • Max. watertemperatuur 55°C
 • Afmeting 655 x 502 x 753
 • Geen Buiten-unit
 • Geen Bodem bronnen/leidingen

ISDE subsidie van € 1550,00 via RVO meldcode KA14198

In 2018 is er voor vele soorten warmtepompen een subsidie beschikbaar. De hoogte hiervan varieert per warmtepomp. Hieronder een aantal voorbeelden van warmtepompen die wij kunnen leveren en installeren. Een ander type of model op het oog? Hoogstwaarschijnlijk kunnen wij u deze ook leveren.

Panasonic aquarea warmtepompen

Nieuwe Aquarea lucht-water warmtepomp. De beste seizoensgebonden efficiëntie
Aquarea is stevig gepositioneerd als een ‘groen’ verwarmings- en airconditioningsysteem. 
Panasonic Aquarea levert een oplossing voor iedere behoefte in verwarming en de productie van warmwater voor thuisgebruik
De brede reeks Aquarea oplossingen helpen u uw huis efficiënter te maken. De installatie van het systeem is goedkoper en eenvoudiger. 
Panasonic Aquarea Smart Cloud
U kunt de warmtepomp beheren en uitgebreid monitoren vanaf iedere locatie ter wereld dankzij de internetapplicatie die Panasonic voor u heeft ontwikkeld. 
Subsidies van 1250,-  tot 2900,- 
Panasonic aquarea warmtepompen
Panasonic aquarea warmtepompen
Nefit Enviline monoblock 7.0 E-S 4800,-
Subsidie: 2300,-
Nefit Enviline monoblock 7.0 E-S 4800,- Subsidie: 2300,-

Duurzaam verwarmen met een zeer hoog rendement

Een warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht. Deze energie wordt vervolgens gebruikt om warmte te produceren die wordt afgegeven aan de vloerverwarming, ventilatorconvectoren of radiatoren en de warmwaterboiler. Een zeer energie-efficiënt systeem dat een milieuvriendelijke oplossing biedt voor de verwarming en koeling van uw woning en de bereiding van warm tapwater voor bad, douche en keuken.

EnviLine All-electric

De EnviLine Monoblock buitenunit wordt gecombineerd met een wandhangende All-electric EnviLine binnennunit en een externe warmwaterboiler. Deze externe warmwaterboiler dient apart bijbesteld te worden. De All-electric binnenunits zijn voorzien van een elektrische bijverwarmer van 9 kW. Het warme water wordt geleverd door de indirect gestookte boiler. Dit kan ook een zonneboiler zijn, voor een extra duurzame warmwatervoorziening. Een voordeel van deze variant is dat de er geen bijverwarming door een cv-ketel nodig is. Het systeem werkt volledig op elektriciteit, een gasaansluiting is overbodig.

Enviline Monoblock voor de hoogste prestaties

Met de Monoblock buitenunit wordt de energie uit de buitenlucht met het hoogste rendement omgezet in warmte. Bij de Monoblock-systemen is de eigenlijke warmtepomp volledig geïntegreerd in de buitenunit, in plaats van deels in de buiten- en deels in de binnenunit zoals bij de Split-systemen. Een Monoblock systeem is de ideale oplossing waneer er voldoende plaatsingsruimte voor de buitenunit is.

Hero 15: Prijs 6995,00 exc btw 2600,- Subsidie
Hero 15: Prijs 6995,00 exc btw 2600,- Subsidie
Hero 8: 
Prijs
4960,- exc btw 
2300,- subside
Hero 8: Prijs 4960,- exc btw 2300,- subside

DC Inverter warmtepomp 6.0-18.0 KW h15 1 (hero 15) en Dc Inverter Warmtepomp 2.5-11,5KW H8 1 (hero 8)

De Hero series zijn modulerende inverter buitenlucht / water warmtepompen, en momenteel het beste wat de markt te bieden heeft. De Hero series kunnen zich veelal traploos aanpassen aan de vraag van het moment tussen minimaal en maximaal vermogen, daardoor is het verwarmingverloop van de temperatuur met Ventus™ Inverter warmtepomp veel gelijkmatiger dan met een gewoon Start / Stop systeem. Dit geeft meer comfort en pakt over een jaar gezien ook nog zuiniger uit. Een ander woord voor inverter warmtepomp is ‘modulerende warmtepomp’, een warmtepomp die moduleert tussen minimaal en maximaal vermogen. (Moduleren betekend aanpassen).Bij een vergelijking in Energy labels en SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) het seizoensrendement van een warmtepomp zult u zien dat modulerende warmtepompen het best presteren.

 

300LD 1: Prijs 2320,- ecx btw 1000,- Subsidie
300LD 1: Prijs 2320,- ecx btw 1000,- Subsidie
300LD-E(D) 1 Prijs: 2664,45 exc btw 1000,- Subsidie
300LD-E(D) 1 Prijs: 2664,45 exc btw 1000,- Subsidie

Warmtepompboiler Nexus

Nexus™ Innovatieve producten van top kwaliteit
De ontwikkeling van de ventilatie warmtepompen die binnenlucht van woningen als bron gebruiken is een Nederlandse innovatie. Dit type warmtepomp wordt als hybride ingezet. De nieuwste ontwikkelingen maken het mogelijk buitenlucht bij temperaturen van -20°C nog in te zetten als bron voor een warmtepomp met voldoende capaciteit en prestatie.

Product specificatie
* Model 300LD
* Inhoud 300 ltr
* Hitachi compressor
* Hoge efficiënte micro channel warmtewisselaar (extern)
* Geëmailleerde binnentank
* glazen touch screen bedieningscontroller (temperatuur instelbaar)
* High-tech Wifi Control System
* Geluidsarme -20% Vortex Fan motor
* Flow Technology warmtewisselaar (intern)
* Elektromagnetische 2-way Valve
* Elektrische Expansieventiel
* Max temperatuur 38°C~ 60°C
* Ventilatie 450m³/h
* Afmeting Ø660 x 1835
* Net.gewicht 148Kg

Test condities
Db/Wb 20°C/15°C, water temp. In/Uit 15°C/55°C

EnviLine-Bivalent_schema

Nefit EnviLine Bivalent

De EnviLine buitenunit - Split of Monoblock - wordt gecombineerd met een bivalente wandhangende EnviLine binnennunit en een externe bijverwarmer, bijvoorbeeld een (aanwezige) cv-ketel of hout- of pelletkachel. Het warme water wordt geleverd door een cv-combiketel, of door de combinatie warmtepomp en bijverwarmer. In het laatste geval gaat het om een single cv-ketel met een losse warmwaterboiler.

Een voordeel van deze variant is dat de regeling van de warmtepomp continu bepaald of het kosten- efficiënter is om de warmtepomp in te zetten, of de bijverwarmer.

Belangrijkste voordelen:

 • Maximale cv-aanvoertemperatuur: 55°C bij de Split-uitvoeringen, 62°C bij de Monoblockuitvoeringen
 • Hogere cv-aanvoertemperaturen mogelijk met behulp van de bijverwarmer
 • Koeling tot ongeveer 18°C (dauwpunttemperatuur), afhankelijk van de buitentemperatuur en luchtvochtigheid
 • Optie: Nefit zonnepanelen kunnen direct op de binnenunit worden aangesloten voor groene stroomvoorziening (Smart Grid)

Monoblock 5.0 B-S 230V: subsidie 2300,-

Split 3.0 B-S: subsidie: 2300,-

 

General warmtepompen

General Waterstage
General Waterstage

Waterstage comfort

De Waterstage Comfort is een compleet waterverwarmingsysteem op basis van luchtwarmtepomptechniek. Het systeem biedt 3 toepassingen:

 • Vloerverwarming: De Waterstage Comfort is ideaal voor de afgifte via vloerverwarming omwille van de relatief lage watertemperaturen die nodig zijn voor vloerverwarming.
 • Radiatorverwarming: De Waterstage Comfort werkt uitstekend in combinatie met laag-temperatuurradiatoren.
 • Sanitair warm water: In combinatie met een Waterstage boiler kan u genieten van warm tapwater. De warmte wordt automatisch tegen voordelig nachttarief opgeladen.

Highlights Waterstage Comfort

 • Ideaal voor vloerverwarming en laag-temperatuurradiatoren
 • Bij -15°C buitentemperatuur afgifte van +35°C warm water
 • Siemens kamerthermostaat afbeelding broch waterstage pag 3
 • Siemens regeling voor verschillende configuraties, tot 3 circuits vloerverwarming in combinatie met laag-temperatuurradiatoren, sanitair warm water en airconditioning
 • Weektimer met tal van instelmogelijkheden
 • Ingang voor dag- en nachttarief
 • Inox boiler met koperen coaxiale warmtewisselaar

Je hebt verschillende soorten met verschillend vermogen. 

Subsidie: 2300,-  

Thercon Waterstage duo
Thercon Waterstage duo

Compact totaalsysteem voor cv en tapwater

De Waterstage Duo is de recentste innovatie in ons gamma lucht/water warmtepompen. Door zijn geïntegreerd voorraadvat van 190 liter kan u op ieder moment van de dag genieten van een warm bad. Desondanks is de Waterstage Duo, met een hoogte van 180 cm en een benutte oppervlakte van 60 x 65 cm, bijzonder compact. De geknipte oplossing indien u een energiezuinig totaalsysteem wenst dat niet veel ruimte in beslag neemt.
De optionele kit ‘2de circuit’ vindt zijn plaats binnenin de omkasting en neemt dus geen extra ruimte in beslag.

Van 20 naar 50°C in 40 minuten                                      Lucht/water warmtepompen presteren het best in nieuwe woningen met een laag-temperatuur afgiftesysteem zoals vloerverwarming, omdat ze dan met een beperkt vermogen voor een aangename binnentemperatuur kunnen zorgen. Maar ook voor renovatiewoningen met klassieke radiatoren biedt de Waterstage een duurzame energieoplossing.

De Duo HT (high temperature) heeft slechts 40 min nodig om het buffervat van 190 liter op te warmen van 20°C tot 50°C (gemeten bij een buitentemperatuur van +7°C). Badkamercomfort gegarandeerd!

 Subsidie: 2300 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven