tyni house: totaal zelfvoorzienend

 

    Michiels-ecobouw heeft in samenwerking met de eigenaar  een tyni house gebouwd welke totaal zelfvoorzienend is op een stuk grond midden in de natuur (een eendenkooi).

Het huisje wordt verwarmd door een hout-cv kachel.  

Het tab en douche water wordt verwarmt dmv een buffervat van 150 liter. Het buffervat verkrijgt zijn warmte via de hout cv kachel. In de zomer staat echter de kachel uit. Dan wordt het buffervat verwarmt via een electrische spiraal. Deze vragen echter veel stroom. Maar doordat er in de zomer een overvloed aan resterende zonne-energie is is het gebruik van een electrische spiraal geen enkel probleem.

Het huisje krijgt zijn stroom via zonnepanelen welke de capaciteit hebben voor wintergebruik. Hierdoor wordt er in de zomer heel veel stroom opgewekt welke dus voor extra stroomwens kan worden ingezet. De stroom draait op 4 zonnepanelen en 4 accu’s. Er wordt gebruik gemaakt van een omvormer waardoor de electrische apparatuur op 230 volt kan draaien.

Het water wordt verkregen via een bronpomp met filter. Dit water wordt gebruikt om te douchen en in de keuken als spoelwater.  

Het drinkwater wordt verkregen via een aparte watertank welke gevuld wordt met gehaald kraanwater.

Voor echte nood (dus heel weinig zon) is er een generator (om stroom op te wekken) op benzine. Deze is in de praktijk maar een paar keer per jaar nodig.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven